Beleid

Persbericht

Bilateraal politiek overleg tussen de Republiek Angola en het Koninkrijk België

De minister van Buitenlandse Zaken, Hadja Lahbib, heeft op woensdag 1 februari in Luanda een ontmoeting gehad met haar ambtgenoot, Téte Antonio, minister van Buitenlandse Zaken van de Republiek Angola. 
Persbericht

Jan Hoogmartens zal het kabinet Buitenlandse Zaken vervoegen in juli 2023

De minister van Buitenlandse Zaken, Hadja Lahbib, heeft Jan Hoogmartens gekozen als directeur van haar kabinet. Dhr. Hoogmartens zal in juli zijn functie opnemen en vervangt Antoine Evrard die ambassadeur in Tokio wordt.
Toespraken

Plenaire vergadering van donderdag 12 januari 2023: Olivier Vandecasteele

Antwoord van de minister van Buitenlandse zaken op de mondelinge vragen over Olivier Vandecasteele, tijdens de plenaire vergadering van donderdag 12 januari 2023.  
Persbericht

"Europese Wijk 2030"

Op voorstel van premier Alexander De Croo en minister van Europese Zaken Hadja Lahbib heeft de federale regering vrijdag een beleidsnota "Europese Wijk 2030" aangenomen die tot doel heeft de langetermijn verankering van de Europese instellingen in Brussel en in ons land  te versterken.
Persbericht

Uitbreiding van Finexpo naar de circulaire economie

De Ministerraad heeft in 2021 een nieuw Finexpo-instrument goedgekeurd om projecten op het gebied van hernieuwbare energie te ondersteunen. Vandaag breidt de Ministerraad het toepassingsgebied van dit instrument uit tot de circulaire economie. 
Persbericht

Bilaterale ontmoeting met de Congolese minister van Buitenlandse Zaken, Z.E. dhr. Christophe Lutundula

Vandaag, maandag 19 december, heeft minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib in Brussel haar Congolese ambtgenoot ontvangen, de heer Christophe Lutundula, vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken van de Democratische Republiek Congo.  
Toespraken

Conferentie in Paris: "Solidair met het Oekraïense volk"

Interventie van de minister van Buitenlandse Zaken, Hadja Lahbib, op de conferentie over de veerkracht van Oekraïne in Parijs op dinsdag 13 december 2022. 
Persbericht

Raad Buitenlandse Zaken van 12 december: Conclusies

Vandaag, maandag 12 december, heeft minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken en Buitenlandse Handel Hadja Lahbib deelgenomen aan de Raad Buitenlandse Zaken van de Europese Unie, die in Brussel werd gehouden. 
Persbericht

Internationale dag van de Rechten van de Mens: België blijft zich inzetten voor menselijke waardigheid, vrijheid, gelijke rechten en rechtvaardigheid voor alle mensen

Ter gelegenheid van de internationale dag van de Rechten van de Mens herhaalt Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib dat België zich blijft inzetten voor de bescherming en bevordering van alle mensenrechten voor iedereen, zonder onderscheid.
Toespraken

Internationaal Strafhof - Algemeen debat

Tussenkomst van minister Hadja Lahbib tijdens het algemeen debat - het Internationaal Strafhof. 

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.