Beleid

Achtergrond

Plenaire vergadering van donderdag 26 mei 2024: de erkenning van Palestina

Antwoord van de minister van Buitenlandse Zaken op de mondelinge vragen over de erkenning van Palestina.  
Persbericht

België ontbiedt de ambassadeur van de Islamitische Republiek Iran en veroordeelt krachtig de Iraanse aanval op Israël

Op verzoek van de minister van Buitenlandse Zaken werd de ambassadeur van de Islamitische Republiek Iran in België, Z.E. Mohammad Ali Robatjazi, ontboden op de FOD Buitenlandse Zaken.
Nieuwsbericht

B-FAST – Eerste luchtdrop van noodhulp uitgevoerd boven Gaza

Vandaag, 7 maart, heeft Defensie met succes een eerste vlucht uitgevoerd die kadert in een grote airdrop-operatie, gecoördineerd door Jordanië, om materiële noodhulp te bieden aan de Palestijnse bevolking in Gaza.
Persbericht

België ontbiedt de ambassadeur van Rusland en vraagt onafhankelijk onderzoek naar de dood van Alexei Navalny

Op verzoek van de minister van Buitenlandse Zaken werd de ambassadeur van de Russische Federatie in België, Z.E. Alexander Tokovinin, deze namiddag ontboden op de FOD Buitenlandse Zaken.
Persbericht

België ontbiedt de Israëlische ambassadeur

België ontbiedt de Israëlische ambassadeur en veroordeelt met klem de bombardementen op de Belgische ontwikkelingsorganisatie Enabel  
Nieuwsbericht

Voorstelling van de prioriteiten van het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie

Ladies and gentlemen, Europe is cool !
Nieuwsbericht

Aankomend Europees Voorzitterschap centraal in voorstelling beleidsnota Buitenlandse Zaken

Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib stelde vandaag haar beleidsnota voor in de Kamercommissie Buitenlandse Betrekkingen. Veel aandacht naar de rol die België tijdens de eerste jaarhelft zal spelen als Voorzitter van de Raad van de Europese Unie.
Toespraken

Openingssessie Diplomatieke dagen

Toespraak van Hadja Lahbib, minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken, Buitenlandse Handel en de Federale Culturele Instellingen naar aanleiding van de Diplomatieke Contactdagen. 
Nieuwsbericht

Actualiteitsdebat over Israël en Palestina

Tussenkomst van Hadja Lahbib, minister van Buitenlandse Zaken, over Israël en Palestina in de Commissie Externe Relaties op 18/10/2023.
Persbericht

België co-organiseert ministeriële side-events over kinder- en vrouwenrechten en klimaatverandering – UNGA78 in New York

Tijdens haar bezoek aan New York in het kader van UNGA78 – de 78ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties - zal minister van Buitenlandse zaken Hadja Lahbib uit naam van ons land meerdere ministeriële side events voorzitten, in samenwerking met EU- en internationale partners. Aan ons land werd gevraagd om een aantal evenementen mee te organiseren, omwille van het uitgesproken profiel van België als voorvechter van kinder- en vrouwenrechten.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.