Nieuws

Persbericht

B-FAST stuurt hulp na zware overstromingen in Italië

Na de zware overstromingen stelde Italië een internationale vraag om noodhulp via het Europese mechanisme voor civiele bescherming (UCPM), dat de respons op natuurrampen en door de mens veroorzaakte rampen op EU niveau coördineert. België heeft hierop een ‘Extreme High Capacity Pumping’ module aangeboden
Persbericht

België viert IDAHOT en blijft zich inzetten voor de bescherming en bevordering van de rechten van LGBTQI+

Op 17 mei 1990 besliste de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om homoseksualiteit niet langer als een geestesziekte te beschouwen. Daarom is, sinds 2004, 17 mei de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie (IDAHOT).
Persbericht

Herschikking van het diplomatieke netwerk

Vandaag, vrijdag 12 mei, heeft België op voorstel van minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib beslist diplomatieke posten te openen in Chisinau (Moldavië) en Jerevan (Armenië).
Nieuwsbericht

Plenaire vergadering van donderdag 11 mei 2023: bescherming van journalisten in België en de rest van de wereld

Antwoord van de minister van Buitenlandse zaken op de mondelinge vraag over de bescherming van journalisten in België en de rest van de wereld, tijdens de plenaire vergadering van donderdag 11 mei 2023.  
Persbericht

Tunesië: Einde van de missie van de ministers van Buitenlandse Zaken van België en Portugal namens de Hoge Vertegenwoordiger/Vicevoorzitter Josep Borrell

De minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken en Buitenlandse Handel en de Federale Culturele Instellingen van België, Hadja Lahbib, en de minister van Buitenlandse Zaken van Portugal, João Gomes Cravinho, hebben op 9 en 10 mei namens de Hoge Vertegenwoordiger van de Europese Unie voor Buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid/Vicevoorzitter van de Europese Commissie, Josep Borrell, en de 27 lidstaten van de Europese Unie (EU) een bezoek gebracht aan Tunesië.
Persbericht

Tunesië: Bezoek van de ministers van Buitenlandse Zaken van België en Portugal namens de Hoge Vertegenwoordiger/Vicevoorzitter Josep Borrell

Hadja Lahbib, minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken en Buitenlandse Handel, en de Federale Culturele Instellingen van België, en João Gomes Cravinho, minister van Buitenlandse Zaken van Portugal, zullen naar Tunesië reizen namens de Hoge Vertegenwoordiger van de Europese Unie voor buitenlands beleid en veiligheid/ Vicevoorzitter van de Europese Commissie, Josep Borrell.
Nieuwsbericht

Resolutie-Metissen / Projet Résolution-Métis (conférence de presse - persconferentie)

Persconferentie bij het Rijksarchief - Conférence de presse aux Archives générales du Royaume  
Nieuwsbericht

Plenaire vergadering van donderdag 27 april 2023: embargo tegen Cuba

Antwoord van de minister van Buitenlandse zaken op de mondelinge vraag over het embargo tegen Cuba, tijdens de plenaire vergadering van donderdag 27 april 2023.  
Achtergrond

Plenaire vergadering van donderdag 13 april 2023: Taiwan

Antwoord van de minister van Buitenlandse zaken op de mondelinge vraag over de Chinese militaire manoeuvres in de Straat van Taiwan, tijdens de plenaire vergadering van donderdag 13 april 2023.  
Persbericht

De escalatie van geweld in Israël/Palestina

België zal het Israëlisch-Palestijns conflict opnieuw op de agenda zetten van de eerstvolgende Raad Buitenlandse Zaken van de EU. De Europese Unie is de belangrijkste handelspartner van Israël en de grootste donor van de Palestijnse Autoriteit. Europa is het aan zichzelf verplicht om rol van betekenis te spelen in de resolutie van dit conflict. Daarom vraagt ons land dat de situatie wordt besproken en dat er een concrete weg vooruit wordt geschetst. Ons land zal ook opnieuw een overzicht…

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.