Nieuws

Nieuwsbericht

Aankomend Europees Voorzitterschap centraal in voorstelling beleidsnota Buitenlandse Zaken

Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib stelde vandaag haar beleidsnota voor in de Kamercommissie Buitenlandse Betrekkingen. Veel aandacht naar de rol die België tijdens de eerste jaarhelft zal spelen als Voorzitter van de Raad van de Europese Unie.
Toespraken

Openingssessie Diplomatieke dagen

Toespraak van Hadja Lahbib, minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken, Buitenlandse Handel en de Federale Culturele Instellingen naar aanleiding van de Diplomatieke Contactdagen. 
Nieuwsbericht

Actualiteitsdebat over Israël en Palestina

Tussenkomst van Hadja Lahbib, minister van Buitenlandse Zaken, over Israël en Palestina in de Commissie Externe Relaties op 18/10/2023.
Persbericht

België co-organiseert ministeriële side-events over kinder- en vrouwenrechten en klimaatverandering – UNGA78 in New York

Tijdens haar bezoek aan New York in het kader van UNGA78 – de 78ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties - zal minister van Buitenlandse zaken Hadja Lahbib uit naam van ons land meerdere ministeriële side events voorzitten, in samenwerking met EU- en internationale partners. Aan ons land werd gevraagd om een aantal evenementen mee te organiseren, omwille van het uitgesproken profiel van België als voorvechter van kinder- en vrouwenrechten.
Persbericht

Defensie en Buitenlandse Zaken helpen Belgen en rechthebbenden terugkeren uit Niger

130-tal Belgen, EU-onderdanen en rechthebbenden uit Niger teruggebracht
Persbericht

Het metissen-project wordt verlengd

Op voorstel van minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib, minister voor Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez en staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Thomas Dermine heeft de ministerraad op vrijdag 14 juli de verlenging van het Onderzoeksproject “Resolutie-Metissen” tot 31 januari 2026 goedgekeurd. 
Nieuwsbericht

Plenaire vergadering van donderdag 29 juni 2023: represailles tegen Iraanse opposanten

Antwoord van de minister van Buitenlandse zaken op de mondelinge vragen over represailles tegen Iraanse opposanten, tijdens de plenaire vergadering van donderdag 29 juni 2023.    
Nieuwsbericht

Commissie voor Buitenlandse Betrekkingen van 26 juni: de afgifte van visa in het kader van de Brussels Urban Summit 2023

Inleiding van de Minister van Buitenlandse Zaken voor de Commissie Buitenlandse betrekkingen op 26 juni 2023, over de afgifte van visa in het kader van de Brussels Urban Summit 2023.
Nieuwsbericht

Commissie voor Buitenlandse Betrekkingen van 21 juni: de afgifte van visa in het kader van de Brussels Urban Summit 2023

Inleiding van de Minister van Buitenlandse Zaken voor de Commissie Buitenlandse Betrekkingen op 21 juni 2023, over de afgifte van visa in het kader van de Brussels Urban Summit 2023.
Persbericht

Nieuw Belgisch steunpakket voor Oekraïne goedgekeurd

Op voorstel van Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib en Minister van Ontwikkelingsamenwerking Caroline Gennez heeft de Ministerraad op 16 juni 2023 een nieuw financieel ondersteuningspakket ten behoeve van Oekraïne goedgekeurd. Het gaat om steun aan initiatieven van de NAVO voor Oekraïne en Moldavië, het VN-Fonds voor ondersteuning van vrouwenorganisaties, het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie en het slachtofferfonds van het Internationaal Strafhof. Inzake de humanitaire…

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.