Persbericht

Tunesië: Bezoek van de ministers van Buitenlandse Zaken van België en Portugal namens de Hoge Vertegenwoordiger/Vicevoorzitter Josep Borrell

Hadja Lahbib, minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken en Buitenlandse Handel, en de Federale Culturele Instellingen van België, en João Gomes Cravinho, minister van Buitenlandse Zaken van Portugal, zullen naar Tunesië reizen namens de Hoge Vertegenwoordiger van de Europese Unie voor buitenlands beleid en veiligheid/ Vicevoorzitter van de Europese Commissie, Josep Borrell, op 9 en 10 mei.

Tunesië is een buurland en een langetermijnpartner van de Europese Unie. De EU volgt de situatie in het land op de voet, met inbegrip van de laatste ontwikkelingen.

Tijdens hun bezoek zullen de ministers het belang van het partnerschap met Tunesië en de bereidheid van de EU om het Tunesische volk te blijven steunen, in herinnering brengen. De ministers zullen met de Tunesische autoriteiten spreken over de situatie in het land en de betrekkingen met de Europese Unie in het kader van het associatieakkoord tussen Tunesië en de EU. De ministers zullen namens Hoge Vertegenwoordiger Borrell en de 27 EU-lidstaten belangrijke politieke boodschappen overbrengen.

Na afloop van het bezoek zal een persbericht worden verspreid.