Persbericht

Jan Hoogmartens zal het kabinet Buitenlandse Zaken vervoegen in juli 2023

De minister van Buitenlandse Zaken, Hadja Lahbib, heeft Jan Hoogmartens gekozen als directeur van haar kabinet. Dhr. Hoogmartens zal in juli zijn functie opnemen en vervangt Antoine Evrard die ambassadeur in Tokio wordt.

"Ik ben blij om Jan Hoogmartens in mijn kabinet te verwelkomen. Jan heeft alle kwaliteiten om het te leiden: hij combineert ervaring in verschillende kabinetten met een grondige kennis van zowel het diplomatieke apparaat als het veld, aangezien hij verschillende leidinggevende functies in onze ambassades heeft bekleed," aldus Hadja Lahbib. Jan Hoogmartens is ook ambassadeur bij de permanente vertegenwoordiging van België bij de Europese Unie geweest. "Deze ervaring zal van onschatbare waarde zijn nu België zich voorbereidt om in de eerste helft van 2024 het roulerende voorzitterschap van de EU over te nemen", voegde ze eraan toe.

Jan Hoogmartens is doctor in de rechtsfilosofie (London University), licentiaat in de rechten (KUL en Hong Kong University) en licentiaat in de Germaanse taal- en letterkunde (KUL). Hij bekleedde verschillende functies in de kabinetten van Karel De Gucht, Patrick Dewael en Alexander De Croo. Hij is momenteel ambassadeur in Peking. "Ik ben blij terug te keren naar België en het kabinet van mevrouw Lahbib te vervoegen nu België zich voorbereidt op het roulerend voorzitterschap van de Europese unie", aldus Hoogmartens.

Antoine Evrard verlaat zijn huidige functie en verhuist in de zomer naar de Japanse hoofdstad. Het is inderdaad gebruikelijk in een diplomatieke loopbaan om na drie jaar in Brussel naar een buitenlandse post over te stappen. "Ik wil Antoine Evrard hartelijk danken voor zijn werk en wens hem veel succes in zijn toekomstige functie. We verliezen een gewaardeerd kabinetschef, maar we krijgen er een getalenteerde ambassadeur in Tokio bij die zijn werk kan voortzetten, waaronder de opvolging van de economische missie van afgelopen november", aldus Hadja Lahbib.